VERDnou

Cooperativa de consum ecològic

Com funcionem?

Objectius

· Aconseguir productes ecològics de qualitat a un preu raonable,

· Sensibilitzar-nos en allò referent al desenvolupament sostenible, els productes ecològics, els transgènics, el medi ambient.

Unitats Familiars

VERDnou està format per unes 25-30 unitats familiars (UF). La nostra organització és assembleària, i les assemblees les realitzem aproximadament una vegada cada dos mesos, amb assistència obligatòria. En cas de no assistir-hi, no es pot triar a l'hora d'escollir tasques concretes, i per tant aquestes són assignades en funció de les necessitats del moment. El període de prova establert és d’un mes, a partir de llavors es paga la quota d’entrada (50 euros) i la prova es converteix en 'UF'.

Tots els productes tenen un percentatge incrementat, que és el que ens permet tenir un fons per a comprar estoc i mantenir el local.

La feina

El dijous és el dia de recollir la comanda. El primer torn de feina és de 18h a 20h, treballen tres UF que s’encarreguen de pesar els productes demanats i comprovar que tot està correcte, i de preparar les cistelles de cada UF amb tot el que correspongui amb la seva comanda. El segon torn és de 20h a 21:30h, quan la resta d'UF recullen les seves comandes. El local ha de quedar net i endreçat, a més d’això durant el mes hi ha una UF que s’encarrega de la neteja setmanal.

Responsabilitats

Hi ha moltes altres tasques repartides entre diferents UFs, com ara: el contacte amb cada un dels productors o proveïdors, la tresoreria, el manteniment del sistema informàtic, l’actualització dels fulls de comanda, l’organització dels torns de treball, el manteniment del local, les relacions externes, i les comissions que es puguin crear amb motius extraordinaris com ara les festes del barri. Totes aquestes responsabilitats van rotant entre totes les UFs.

La comanda

Cada UF realitza la seva comanda on-line fins al diumenge nit des d'aquest web, on té el seu compte d'usuari. També els pagaments s'efectuen per internet.

On som?

Ens trobaràs els dijous de 18:00h a 21:30h al recinte Can Ricart la Sala Perequartu.

Un espai gestionat per Eix Pere IV:

Barri de Provençals del Poblenou de Barcelona, carrer Emilia Coranty 5.

Segueix-nos a Facebook (clica la imatge)

© 2020 verdnou.org @patrickkappert